Поштиче, писменца, пакетчиња …

Големите идеи доаѓаат во мали пакувања.
Приказната започнува во 2008 кога Леа Редмонд од Калифорнија во една пекара си поставила работна маса и оформила поштенски сервис за најмалите писменца на светот.

Во почетокот ги пишувала за луѓето од околните кафулиња и продавници а сега ги испраќа и низ целиот свет.
Покани, предлози за брак, љубовни писма, писма од Дедо Мраз … преку 6000 од нив.

Или приказната преку видео …