Неработен ден – 24.05.2021 Ден на сесловенските просветители

 

Согласно со Законот за празниците на РМ, 24 Мај 2021 година (понеделник), Ден на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј, е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Нивното просветно дело нека биде патоказ за создавање вредности, за општо добро и за подобра иднина на сите граѓани.

Нека ни е честит Денот и споменот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј!